środa, 21 listopada 2012

dla tęskniących za latem



BRZOSKWINIOWE
SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki otrębów
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 jajka
  • 2 łyżki świeżego startego imbiru


  • 3 brzoskwinie
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cynamonu


  • 2 szklanki twarogu mielonego
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

CO I JAK:
1. W jednej misce wymieszać mąkę, płatki, otręby, brązowy cukier, proszek, cukier wanilinowy, 
imbir i sól, a w drugiej mleko, olej, jajka i świeży imbir.
2. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki.
3. 2 brzoskwinie obrać i pokroić w kostkę. 
Podsmażyć na patelni z miodem, sokiem z cytryny i cynamonem.
4. Do każdej z foremek nałożyć łyżkę ciasta, położyć na nim łyżeczkę przestygniętych brzoskwiń 
i przykryć drugą łyżką ciasta.

PIEC:   22 min.   170° C

5. Wymieszać ze sobą twaróg, masło, cukier puder i aromat.
6. Na przestygnięte babeczki układać jeszcze po łyżeczce podsmażonych brzoskwiń. 
Udekorować je kremem i brzoskwinią pokrojoną w plasterki.

WERSJA DO DRUKU


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz